hits

Bayersk fest og tårer for Klopp: se den rørende avskjedstalen!

kommentarerSesongens siste dag spilte opp og leverte spenning utover våre forventninger. Augsburg "snek" seg inn på Europaplass, mens Hamburg for andre året på rad klamret seg til kvalikplassen. For Mats Møller Dæhli og Freiburg betydde det nedrykk sammen med lilleputt Paderborn. I Dortmund møtte den gule veggen opp for å hedre og takke sin mann. Tåren var obligatorisk/uunngåelig.

"Klok" av skade valgte hovedpersonen å dele en videotale med fansen, spilt inn på forhånd, så følelsene ikke skulle ta for mye plass.

Klopp:
- Now that time is over and as a little tip from someone who has already had to say farewell to a fantastic club before, namely Mainz, I can only advise you not to draw comparisons with me because comparisons diminish the wonderful memories there.

Se/hør hele avskjeden her.


Dortmund plukket 15 poeng før vinterpausen, 31 etter.
Og du forlater ikke dine kjære uten et ordentlig adjø.

Se en verdig avskjed med hele Signal Iduna Park her.


Mia San Meister
La oss ikke glemme ligamesteren, hvor selv Guardiola hadde smilet på lur.
Festen har ligget og ventet siden runde 30 og nå ble det feiring.
Storfavoritten holdt buret rent hele 22 ganger denne sesongen, hvilket er ny rekord. Manuel Neuer satte også rekord ved å stå i/for 20 av dem.
Bayern vet å vinne gull og det betyr - i kjent stil - dansing, konfetti og øl-dusj på øl-dusj...

Se mesterne feire den 24. tittelen siden Bundesligaen ble grunnlagt i 1963.


Norge var også representert på Marienplatz hvor både herre- og kvinnelaget ble hyllet som mestre.Rundens og sesongens småplukk
-843.
Antall mål denne sesongen gav oss. Et stykke ned fra 967 i fjor.
-145.
Antall triumfer for hjemmelagene. Helt like med forrige sesong faktisk.
-79. Laveste antall bortetriumfer siden 2005/06.
-Aldri. Hamburger SV har aldri rykket ned fra Bundesliga og er første laget som spiller play-off to år på rad.
-Redningsmann. Bruno Labbadia sørget for ti poeng på seks kamper og klarte hale skuta vekk fra forliset.
-Ned. Ingen tapte oftere enn Paderborn i 2015. Hele 11 av 17 kamper i andre halvdel av sesongen endte med 0 poeng for ferskingene.
-Tøffe. Med sterkt hjemmepoeng mot Wolfsburg gikk Köln sin tiende strake hjemmekamp uten tap. Noe ligenende har de ikke greid på 23 år.
-Slutt. Schalke vant ikke en eneste bortekamp i andre halvdel av sesongen. Det ble fire uavgjorte og fem tap, og det snakkes om at det var det (sparken) for Di Matteo.
-Great Escape. Hannover vant skjebnemøtet mot Freiburg og avsluttet med fire strake uten tap, den beste rekken i løpet av hele sesongen. To triumfer helt på tampen sørget for fornyet kontrakt. Klubben markerte også sin Bundesligaseier nummer 200.
-Klatrer. Robert Lewandowski ble ikke toppscorer, men satte sitt 91. mål i Bundesliga. Da var Østerrikeren Toni Polster innhentet og kun åtte utlendinger har flere mål i Bundesligahisorien enn polakken.
-Sterke. 69 poeng er likt med rekordsesongen til Wolfsburg fra 2008/09. Da vant de serien.
-Nedtur. Freiburgs fjerde nedrykk fra Bundesliga etter 1997, 2002 og 2005.
-Tapere. Per Ciljan Skjelbred og Hertha tapte flere kamper enn noen andre lag denne sesongen, men var likevel trygge takket være god målforskjell.
-Overraskelse. Augsburg slutter ikke å imponere oss og de var det eneste laget som ikke spilte uavgjort på bortebane. Seieren over Mönchengladbach (da Håvard Nordveit ble utvist) i siste var nummer 15, høyeste antall noen gang. Klubben er også klare for spill i Europa for første gang.
-Timing. Første gang at Stuttgart var utenfor bunntrioen var da fløyta gikk på sesongens siste dag. Det er som kjent da det teller.
-Torjägerkrone. Vi gratulerer veteranen Alexander Meier som toppscorer. Frankfurt-profilen ble skadet på slutten av sesongen, men hans 19 scoringer holdt likevel foran Robben (17), Lewandowski (17), Dost (16) og Aubameyang (16). I 2. Bundesliga ble det Karlsruhers Rouwen Hennings med 17, foran Simon Terodde (Bochum) 16 og Florian Niederlechner (Heidenheim) 15. Havard Nielsen endte med åtte for Braunschweig.
-Poengkonge. Ikke noe å si på denne, Kevin De Bruyne med utrolige 10 mål og 20 målgivende. På nest øverste nivå dominerte Pascal Groß for ligavinner Ingolstadt med 7 mål og 16 målgivende.

Resultater runde 34:
Hamburger SV - FC Schalke 04 2-0
SC Paderborn 07 - VfB Stuttgart 1-2
Eintracht Frankfurt - Bayer 04 Leverkusen 2-1
FC Köln - VfL Wolfsburg 2-2
FC Bayern München - 1. FSV Mainz 05 2-0
Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg  1-3
TSG 1899 Hoffenheim - Hertha Berlin 2-1
Borussia Dortmund - SV Werder Bremen 3-2
Hannover 96 - SC Freiburg 2-1

Takk for følget, men det er ikke helt slutt ennå.
Vi kan ønske nok et lag velkommen til toppserien, også er det bare å begynne å glede/grue seg til play-offen mellom Karlsruher SC og Bundesligas egen "dinosaur" Hamburger SV.
Bundesligaen følger du på Eurosport 2 og Eurosport Player.